Go Back

WALLIEN, het merk dat een unieke collectie watersportkleding biedt met kleurrijke en fashionable designs.

WALLIEN, het eerste WATER FASHION merk

Vrouwelijke watersporters hebben maar één keuze; een zwarte wetsuit voor surfen, duiken, kitesurfen, etc. Daar komt een einde aan met het nieuwe fashion merk WALLIEN, dat een unieke collectie watersportkleding biedt met kleurrijke en fashionable designs. WALLIEN combineert fashion met functionaliteit en geeft een echt mode alternatief voor de water-sportieve vrouw.

Het familiebedrijf WALLIEN is opgezet als tegenhanger op de huidige mode voor watersporters. De Amsterdamse ondernemers, broer Olivier en zus Madeleine Wallien, vonden de huidige kleding voor watersport maar saai en wilden er juist een fashion draai aan geven. ‘’Overal kunnen vrouwen hun persoonlijkheid tonen via kleding; op het werk, tijdens het sporten en stappen maar in het water zit je vaak vast aan donkergekleurde, saaie items. Tijd om daar verandering in te brengen! We maken super comfortabele kleding met ongeëvenaarde kwaliteit en een gedurfd kleurrijk ontwerp. Met WALLIEN kan je na een surf sessie meteen door naar een festival.’’ aldus Olivier.

WALLIEN werkt met innovatieve en duurzame materialen en processen. Het neopreen van de wetsuits wordt bijvoorbeeld gemaakt van kalksteen waardoor ze duurzamer zijn dan het traditionele neopreen dat gemaakt wordt van olie. De swimsuits en rahsguards bestaan voor 75% uit gerecyclede materialen.

Ook door de hele supplychain wordt er zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Het neopreen wordt bijvoorbeeld gemaakt in een fabriek waar alleen energie wordt gebruikt uit waterkracht. De vervuiling door transport proberen ze te beperken door alleen met Europese fabrikanten te werken waarvan ze weten dat de werkomstandigheden goed zijn.

WALLIEN biedt een collectie die perfect te gebruiken is tijdens het surfen, suppen en zwemmen. Kies bijvoorbeeld de WALLIEN Body Suit, elegant en met UV protectie. Bovendien is de Body Suit resistent tegen chloor en zonnebrandcrème. Zwaarder geschut nodig? De WALLIEN Full Body Maillot, gemaakt van 2.5mm neopreen, houdt je lekker warm tijdens een watersport sessie.

WALLIEN is gestart met kleding voor surfers, suppers en zwemmers maar gaandeweg zullen ze daar meer watersporten aan toevoegen. De collectie is vanaf mei beschikbaar op WALLIEN.COMen in selectieve watersportzaken. Natuurlijk in diverse uitvoeringen en maten en met een prijsniveau variërend van €95 tot €275 voor diverse modellen.

Check alle beelden

Download images on the pressroom

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *