Go Back

Het nieuwe jaar is altijd hét perfecte moment om een frisse start te maken.

De gemeente Amsterdam maakt daar goed gebruik van. Vanaf 1 januari 2018 mogen scooters uit een bouwjaar van 2011, niet meer in het centrum rijden door de invoering van een milieuzone. Amsterdam vindt het belangrijk dat alle voertuigen in de stad bijdragen aan een schonere leefomgeving en de scooter moet daar dus ook aan geloven. Als we dan toch onze oude scooters moeten vervangen waarom dan niet meteen een elektrische scooter aanschaffen? Zo kan je duurzaam het nieuwe jaar in rollen… uhm rijden.
De milieuvriendelijke stads-scooter

Dit kan bijvoorbeeld met de scooters van unu, die volledig elektrisch rijden. Deze scooter heeft geen uitstoot en vervoert je geruisloos door de stad. In een drukke stad als Amsterdam en andere grote steden is een scooter een populair vervoermiddel. Maar ook steeds meer bedrijven maken gebruik van een bedrijfsscooter om zo overal snel en gemakkelijk op een locatie te komen zonder files en de eeuwige zoektocht naar een parkeerplek. Deze ontwikkelingen zijn positief maar de bijdrage van de scooters aan de vervuiling is groot. Een tweetakt brom- of snorfiets is namelijk tot wel 2700 keer vervuilender dan een bestelbus! Als je kijkt naar Amsterdam blijkt zelfs dat brommers 10% – 24% bijdragen aan de totale uitstoot.Groen, efficiënt & goed voor de portemonnee

Door de introductie van elektrische scooters kunnen we nu zorgeloos gebruik maken van deze moderne stalen ros. Vier jaar geleden kwamen twee Duitse schoolvrienden op het idee om verder te gaan met de ontwikkeling om de elektrische scooter zo efficiënt mogelijk te maken. In de scooter hebben ze een krachtige BOSCH-motor geplaatst die je kunt opladen waar en wanneer je maar wil. Tankstations en oplaadpalen zijn verleden tijd. Door een slimme accu die je gemakkelijk uit de scooter kunt halen en aan ieder stopcontact kunt opladen, is dit alles niet meer nodig. Dit scheelt je niet alleen tijd, je bespaart ook nog eens op jaarbasis tot €500 aan benzine.

Milieuvervuiling is zóóó 2017..
Dat milieubewust niet stijlvol kan zijn, is al lang achterhaald. De unu scooters kun je namelijk helemaal aanpassen aan jouw smaak. Pas de kleur van het zadel aan of kies voor een mooie matte kleur. De scooter is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder Shiny Red, Matte Mint of Matte Navy. Of ga je toch liever voor een All Black Matte?

Wil jij een proefrit maken op de unu scooter? Leen voor een week een van onze scooters uit de showroom en laat je verrassen!

Download images on the pressroom

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *