Go Back

TeamSalomonNL helpt nieuwe trailrunners op weg! Salomon introduceert nieuwe campagne: #letsplaytogether.

#timetoplay
Salomon, de onbetwiste leider in de snel groeiende sport van trailrunning, blijft hardlopers uitdagen om off-road te gaan om zo meer speelsheid en avontuur in hun sport te brengen.
Juist in de tijd dat de invloed van technologie steeds zwaarder drukt op ons dagelijks leven, willen we meer de natuur in. Weg van alle beeldschermen, eindeloos binnen zitten en algoritmes die ons gedrag op internet sturen. Met trailrunning beleef je de natuur, voel je de wind door je haren en geniet je van zon, regen of sneeuw in je gezicht. Rennen doe je niet volgens vaste structuren en patronen. Door het continu variërende landschap is het nooit saai. Je slaat juist nieuwe paden in, ontdekt verborgen plekjes en onverwachte uitzichten. Trailrunning is een avontuur waarbij je met je hele lijf en met al je zintuigen voelt dat je lééft!
Trailrunning doe je het hele jaar door en is er voor iedereen. Zo stap je in de winter niet op de loopband in de sportschool maar kies je voor een nachtelijke parcours met een hoofdlamp en ren je door wind, regen of sneeuw. Hardlopers met een zwak voor het milieu kunnen helpen bij het opruimen van trails terwijl ze deelnemen aan ‘trash run’-trailworkshops en atleten kunnen gaan trainen voor wedstrijden als de Marathon du Mont Blanc, waar de wereldtop bij elkaar komt. Maar zelfs als je een racenummer draagt, maakt het niet uit of je de eerste of de laatste bent. De gekozen afstand, race-tijd of rangorde zijn niet belangrijk. Bij trailrunning ren je in je eigen tempo en luister je eerst naar je zintuigen voordat je naar je GPS-horloge kijkt.
TeamSalomonNL campagne 2019: #letsplaytogether

Ook in Nederland biedt Salomon trailrun-activiteiten en workshops aan om lopers te stimuleren de natuur in te gaan.
Het TeamSalomonNL, dat bestaat uit zes atleten, speelt hier in een belangrijke rol. Zij delen via de website www.teamsalomon.nl en instagram @salomonrunningnl hun passie voor trailrunning. Volg hen en leef zo met hen mee op weg naar hun grote gezamenlijke doel dit jaar: de Marathon du Mont Blanc. Eén van de mooiste en zwaarste trailrun wedstrijden ter wereld die eind juni 2019 plaats vindt óp en rond het Mont Blanc massief. Onder het motto #letsplaytogether gaan de SalomonNL teamleden, ook nieuwkomers, helpen te excelleren in trailrunning. Om kans te maken op een buddy kun je je tot en met vrijdag 8 februari 2019 inschrijven met jouw sportieve doel op www.teamsalomon.nl. Wanneer je als één van de winnaars van #letsplaytogether wordt gekozen dan zal je door TeamSalomonNL worden gekoppeld aan één van de leden van het team. Samen met dit teamlid ga je dan trainen en werken aan het behalen van jouw sportieve doel. Daarnaast win je een trailrun pakket van Salomon.

Wat is trailrunning?

Trailrunning is een buitengewone all-round outdoor sport die de benen, maar ook het bovenlichaam traint. Daarnaast vereist het concentratie en aandacht. Het terrein verandert constant tijdens het trailrunnen. Je loopt over paden, over rotsen, modder en gras en misschien zelfs over sneeuw tijdens een witte trailrun. Tijdens de beklimmingen wissel je lopen af met rennen. Je gebruikt soms stokken of duwt je benen met je armen in de steilere stukken. Tijdens afdalingen hou je voet aan de grond door op de voorvoet te landen en zo de impact te verzachten. Je gebruikt je ook veel je armen voor balans. Het draait om plezier te hebben met het terrein! Het is dan ook meer dan een fysieke inspanning. Naast het rennen in de natuur, is er ook een trailrunning state of mind. Je zintuigen openen, luisteren naar je lichaam en zijn gewaarwordingen en de plek waar je rent waarderen. In harmonie zijn met de natuurlijke omgeving. Door je te concentreren op elke stap, denk je minder en luister je naar je emoties dat positief bijdraagt aan ontspanning.

Waar kun je trailrunnen?

In Amsterdam vind je natuur om te trailrunnen onder andere in het Westerpark, Amsterdamse Bos, Spaarnwoude en Twiske. Ook heeft Natuurmonumenten in haar natuurgebieden door heel Nederland speciale trailroutes uitgezet met oneffen paden, mul zand, modderige plassen, hoogteverschillen en krappe bochtjes en waar je wellicht een onverwachte ontmoeting hebt met een ree of ander wild. Voor uitdagendere trails en meer hoogtemeters kun je bijvoorbeeld naar de Ardennen gaan.

Over Salomon

Salomon werd in 1947 in de Franse Alpen geboren als bergsportmerk. De missie van het merk was (en is nog steeds) innoverende outdoor uitrustingen te maken met kwalitatief hoogwaardige materialen.

Met name de schoenen van Salomon werden in de daaropvolgende decennia wereldwijd geprezen om hun uitzonderlijke kwaliteit en technische innovatie. Vanaf 2001 begeeft Salomon zich ook in de wereld van hardlopen. Liefhebbers van avontuurlijk lopen wisten al dat Salomon de ideale schoenen maakte als het ging om hiking. Alle kennis, techniek en expertise bracht Salomon met een vooruitstrevende mindset samen in een hardloopschoen die trail runners het beste te bieden had. Sindsdien heeft Salomon het vertrouwen gewonnen van pro’s en amateur trailrunners en is het merk niet meer weg te denken uit de wereld van off-road running avonturen.

Salomon’s iconic trailrun schoen: SENSE RIDE
De Salomon Sense Ride is een veelzijdige trailschoen die je bescherming, grip en stabiliteit geeft om te genieten van je run dwars door de stad, bos, technisch bergachtig terrein of waar jouw avontuurlijke trail je ook brengt. De geometrie van de schoen zorgt voor een soepele rit en een natuurlijke overgang van hiel tot teen. De Sensifit-constructie houdt de voet veilig voor controle bij steile afdalingen, terwijl de Premium Wet Traction Contagrip een stevige en duurzame grip biedt, zelfs op glad terrein. De Sense Ride is ook verkrijgbaar in een Nocturne uitvoering. Met dit model ben je goed voorbereid op een winterse run voordat de zon op- of nadat de zon ondergaat. Juist de duisternis en een winterse bui geven je run een extra dimensie. Dankzij 360° reflecterende details ben je goed zichtbaar voor automobilisten en andere weggebruikers.

www.salomon.com
# Timetoplay
# salomonrunning
@ salomonrunning

 

Download images on the pressroom

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *