Go Back

Al helemaal hip en happening in New York: roeien! Nee, niet door weer en wind de Hudson over maar in een speciale rowing studio. Deze trend is ein-de-lijk overgewaaid naar Nederland en deze lente opent RowStudio dan ook haar deuren in Amsterdam.

Let’s Rock & Row baby!

RowStudio is de eerste dedicated indoor rowing studio van Nederland

Al helemaal hip en happening in New York: roeien! Nee, niet door weer en wind de Hudson over maar in een speciale rowing studio. Deze trend is ein-de-lijk overgewaaid naar Nederland en deze lente opent RowStudio dan ook haar deuren in Amsterdam. Met niemand minder dan de Olympische roeibroers Muda kan jij binnenkort een potje indoor roeien. Om nog maar niet te spreken over het effect van deze work-out op je lichaam… 

Full-body & low-impact
Geen excuses dat het slecht weer is want bij RowStudio wordt er niet op het water geroeid maar indoor op een roeimachine, ook wel een ergometer genoemd. RowStudio is niet alleen voor de doorgewinterde roeier maar juist voor iedereen, ongeacht leeftijd of fitness level. Door de zittende vorm van beweging, is de druk op de knieën, enkels en heupen minimaal waardoor er weinig kans is op blessures. Bovendien is indoor roeien de ideale mix tussen cardio en krachttraining en een echte full-body workout. Bij iedere haal wordt 85% van de spieren gebruikt. Summer bodies are made… op de roeimachine.

Olympische instructeurs
Nog nooit geroeid? Geen probleem, het professionele team van RowStudio staat voor je klaar. Founder Benno van Teuling werd in 2018 Europees kampioen indoorroeien bij de veteranen en de roeibroertjes Vincent en Tycho Muda hebben Olympische roeiervaring. Bovendien hebben zij een indrukwekkend track-record aan coaching op de roeimachine. Alle roeiers krijgen dan ook persoonlijke aandacht bij RowStudio. “Eerst zorgen we dat je de techniek onder de knie krijgt. Dan wisselen we roeien af met verschillende fitness of yoga oefeningen naast de roeimachine. Het upbeat tempo daagt je fysiek uit en geeft je een mentale boost. RowStudio is dan ook de ultimate workout experience.” aldus Benno.

 

Pull together, have fun together
Wat deze workout nóg leuker maakt, is de focus op teamspirit. “Belangrijk is dat er steeds samen wordt gesport. Iedereen doet mee en telt mee. Iedere les heb je plezier met je team en motiveer je elkaar om een tandje bij te zetten.” RowStudio biedt plek voor 20 roeiers per les. Er zijn er verschillende groepslessen te doen met elk een eigen focus en experience. Zo zijn er lessen in een yoga of pilates setting voor wie meer houdt van Flow & Row.Een full-body workout met voldoende variatie, bakken plezier, zonder blessures? Dat kan bij RowStudio. Check www.rowstudio.nl voor meer info. He ho let’s row!
Over Benno den Teuling, Founder RowStudio
Benno den Teuling is een gepassioneerd roeier. In 2018 werd hij Europees Kampioen indoorroeien bij de veteranen. Hij geniet ervan met zijn ploeg over de Amstel te varen maar ook om lekker stevig te trainen op de roeimachine. Tijdens een bezoek aan New York zag hij dat indoor rowing studio’s daar enorm populair zijn, niet alleen bij roeiers, maar bij iedereen die op een leuke manier fit wil worden. Terug in Nederland begon het steeds meer te kriebelen en kwam Benno in contact met twee Olympische roeiers die personal training geven op en naast de roeimachine. Uiteindelijk besloot hij minder te gaan werken als advocaat en samen met Vincent en Tycho Muda de eerste indoor roeistudio in Nederland op te zetten. Net als in New York, maar dan nog veel vetter. RowStudio Amsterdam was geboren.

Download images on the pressroom

 

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *