Go Back

RIGHTABOUTNOW Festival is het festival dat urban performing arts in al zijn vormen mengt.

 

ALL IN ONE FESTIVAL OF MUSIC, ART, THEATER AND FASHION.
– Persbericht – 
29/03 – 31/03, Amsterdam & Almere | RIGHTABOUTNOW Festival is het festival in de randstad dat urban performing arts in al zijn vormen mengt: theater, dans, muziek, fashion, film en meer. 
Celebrating tomorrow’s artists today, bijzondere internationale acts die je nog nooit hebt gezien en lokale helden die op het punt van doorbreken staan. Het gaat allemaal om het delen én beleven van urban culture. Next gen artiesten afkomstig uit verschillende hiphop subculturen wereldwijd delen hun werk en daarmee hun perspectief op de samenleving in het hier en nu. Leer ze kennen tijdens het driedaagse RIGHTABOUTNOW Festival verspreid over drie locaties en meer dan zeven expositieruimtes, club-, theater- en concertpodia.
Vernieuwing komt van de straten, de clubs, de dynamiek en diversiteit van de grote stad. Daar ontstaat kunst die weerspiegelt waar de samenleving zich écht mee bezig houdt. In welke discipline dan ook, ieder verhaal wordt op een unieke manier verteld. De grenzen tussen film, theater, muziek, dans en fashion vallen weg. Op het RIGHTABOUTNOW Festival mixen talentvolle artiesten moeiteloos en ga je als bezoeker van theater naar club, van expositie naar concert en van bar naar filmzaal.
RIGHTABOUTNOW Festival is divers, actueel, verdiepend en vernieuwend – net als de grote stad.

Eerder stonden al grootheden als Alida Dors, Gregory Porter, Sarah McFarlane, Anne Nguyen, Young Paris, Loyle Carner, SMIB en Kojey Radical op het RIGHTABOUTNOW Festival, nog voordat ze doorbraken naar de mainstream. Ook dit jaar belooft het Festival alternatieve hiphop acts die je binnenkort overal gaat zien. Kom de sfeer proeven, kom de vibe voelen.

De eerste namen voor het driedaags festival zijn al bekend:

Theater

Nightclubbing – Rachel Young
Heroes – Igor Vrebac
I’d had enough so I killed him – Sherise Strang

Muziek

Sly Johnson
Sye Elaine Spence
Creeper Mane
Kauw

Amsterdam
Volkshotel / DOKA
29.03

Amsterdam
Compagnietheather
30.3

Almere
De Meester
31.03

Over RIGHTABOUTNOW INC.

RIGHTABOUTNOW INC. is Amsterdam’s urban performing arts center, opgericht door Marjorie Boston en Maarten van Hinte (founders van Made in da Shade en MC Theater). RIGHTABOUTNOW INC. support ‘next gen’ artiesten vanuit allerlei hiphop subculturen; jonge professionele (dans)theatermakers en muzikanten die hun uiteenlopende skills inzetten om hun verhaal vorm te geven. RIGHTABOUTNOW INC. brengt hiermee kunstuitingen uit de grootstedelijke, diverse samenleving naar het theater. Met de hiphopcultuur als basis, willen we de podiumkunsten vernieuwen, verbreden en actualiseren.

www.rightaboutnowinc.com

 

Download images on the pressroom

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *