Go Back

Marcell von Berlin, nu in Nederland!

Mocht je dit label nog niet kennen, houdt dan het straatbeeld de komende tijd goed in de gaten. De create-to-buy-now designs van Marcell kunnen in het kort worden omschreven als Street-Couture. Ieder design wordt handgemaakt in, je raad het al, Berlijn. Het is juist die mix tussen avant garde, luxe materialen en de hotste trends in streetwear waaraan Marcell von Berlin haar visuele identiteit ontleend.

 

Atelier Haute Couture, waarmee Marcell von Berlin zijn merk lanceerde, is extravagant & visionair. De opvallende red-carpet designs incorporeren luxe stijl en klasse, en werden al gedragen bij de Golden Globes Awards, de GQ Awards door Sylvie Meis en Teyana Taylor tijdens de Fashion Police Show in New York. In the “House of Marcell von Berlin” worden in samenspraak met de designer unieke made-to-measure ontwerpen worden gecreëerd. Zoals dit iconische moment op het Festival de Cannes 2017 waarin zowel Jermaine Jackson als zijn vriendin Maday Velásquez de designs van Marcell von Berlin dragen.

De Designer
Vertrok op 17 jarige leeftijd naar New York om daar aan de prestigieuze Parsons School in New York te studeren. Ervaring deed hij op bij merken als Michael Kors en Donna Karan, en werkte voor luxueuze boutique brands als Cacharel, D&G en Alexander Mc-Queen. 5 jaar geleden lanceerde hij in Berlijn zijn eigen merk, Marcell von Berlin met Atelier Haute Couture.

Create-to-buy-now
Is het nieuwe concept van Marcell von Berlin. Afstand nemend van het klassieke model waarbij bestellingen tot een jaar van te voren worden besteld, werkt Marcell niet met standaard seizoenen. Iedere collectie die uitkomt, is per direct te bestellen. En als de collectie op is, kan het team van Marcell von Berlin te allen tijde in de “House of Marcell von Berlin” designs creëren. Zo komen er gedurende het jaar steeds on-trend designs beschikbaar. Een mini-revolutie op het gebied van shop-floor delivery.

Download images on the pressroom

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *