Go Back

May I have your attention please? There is a new bucket chair in town.

Colour up your interior met deze instant klassieker! Lensvelt lanceert in samenwerking met Richard Hutten de nieuwste BUCKET CHAIR. Het bekende kuipje, maar dan in een hele reeks nieuwe kleuren, design en productieproces. Acht standaardkleuren van Vermillion Red to Golden Yellow en een verwisselbaar onderstel. Richard Hutten heeft een heldere stijl: hij ontwerpt tijdloze designmeubels waar je nooit op uitgekeken raakt. Als we deze nieuwe  BUCKET CHAIR in drie woorden samen mogen vatten: Elegant – Comfortabel – Betaalbaar

 

De Bucket Chair 

Er was behoefte aan een nieuwe, onderscheidende stoel met armleuningen. Een uitgelezen opdracht voor Richard Hutten vanwege zijn heldere stijl.  Een nog belangrijkere reden is het complexe eisenpakket waaraan de stoel moet voldoen. Het is nogal een uitdaging om die eisen te vertalen in een esthetisch hoogwaardig product dat ook nog een ongekend zitcomfort bezit. Hutten, bij wie de manier van produceren vaak een grote rol speelt in het design, noemt het dan ook een zeer complexe puzzel om een betaalbare stoel te ontwerpen die doet wat ie moet doen, maar veel meer te bieden heeft. De Bucket Chair bezit een uitgekiende typologie gebaseerd op het archetype kuipje. Zitting en rug zijn dus uit één stuk vervaardigd. De stoel is elegant, breed toepasbaar, comfortabel, en ze zijn erin geslaagd de levenscyclus extreem te verlengen.

Comfort

Lensvelt en Hutten hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar ergonomie, naar comfort. Ze vonden een kunststof met het comfort van een gestoffeerde stoel. De combinatie van dit materiaal en de positionering van de montagepunten, zorgt ervoor dat de schaal beweegt ten opzichte van het frame. Dat maakt de stoel vernuftig, esthetisch, flexibel en vooral extreem comfortabel.

Oneindig
De Bucket Chair zal niet snel vervelen. De stoel is volledig te demonteren en alle onderdelen zijn te vervangen. Dat garandeert talloze gebruiksmogelijkheden. De variaties zijn zelfs bijna oneindig: de kunststof schaal en het metalen onderstel zijn in acht standaardkleuren leverbaar – van Vermilion Red tot Golden Yellow. Ook is er keuze uit een houten onderstel van massief Europees eiken.
Er is een gestoffeerde versie bedacht: over de kuip past een hoes met rits. Nergens komt lijm aan te pas en de hoes kan gereinigd, gerepareerd, gerecycled en vervangen worden door een van de vele stoffen waarmee de kuip gestoffeerd kan worden.

Bereikbaar 
Met de Bucket Chair toont Lensvelt wederom aan een “Peoples Manufacturer” te zijn. Lensvelt maakt producten die bereikbaar zijn voor een breed publiek. De kuipstoel is verkrijgbaar vanaf € 132,- .
Ook behoort de Bucket Chair tot de ontwerpen die Lensvelt onder de noemer “gebruik” aanbiedt in plaats van “bezit”. Het is daarmee het eerste designmeubellabel dat deze vorm van “huur” aanbiedt. Het huren van deze stoel kost circa 2,5% van de prijs in de webshop per maand.
De stoel wordt in Nederland geproduceerd, in de stad Gilze. Dat betekent een minimum aan transport en verpakking; een van de grootste vervuilers in de meubelindustrie.

 

Over Richard Hutten
De opmerkelijke Nederlandse ontwerper die internationaal befaamd en gelauwerd is, startte na de Design Academy Eindhoven zijn eigen studio in Rotterdam waar de industrieel ontwerper inmiddels 25 jaar woont en werkt. Met zijn stijl, onder het motto no sign of design, was hij destijds een van de belangrijkste ontwerpers van Droog design.
Hutten is art director van Gispen en werkt voor andere bekende internationale merken als Moroso, Skultuna, Kvadrat, Moooi en natuurlijk Lensvelt met wie hij al bijna twintig jaar samenwerkt.
Huttens werk is ruim vertegenwoordigd in bijna vijftig museumcollecties, zoals in het Boijmans van Beuningen in Rotterdam, het Gemeentemuseum Den Haag, MOMA in New York en het Victoria & Albert Museum in Londen.

 

Download images on the pressroom

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *