Go Back

De eerste Europese Fluevog store opent haar deuren in Amsterdam

De eerste Europese Fluevog store opent haar deuren in Amsterdam
“Unique Soles for Unique Souls”
Met fans als Madonna, Beyonce en Lady Gaga is Fluevog een begrip in de schoenenwereld. Al sinds 1970ontwerpt de Canadese John Fluevog ‘unique soles for unique souls’ met eerste klanten als The Beach Boys, Alice Cooper en filmmaker Robert Altman. Nu, bijna 50 jaar later, staat John nog steeds aan het roer bijFluevog en opent hij zijn eerste Europese winkel in het centrum van Amsterdam.
Van Canada naar Amsterdam
Gekleed in zijn favoriete oranje trui, fietste John Fluevog door Amsterdam, op zoek naar een veld met tulpen. Het veld met tulpen heeft hij nooit gevonden maar wél de nieuwe locatie voor zijn 25ste Fluevog winkel, namelijk op de Heiligeweg 37 in Amsterdam. Een groot avontuur aangezien dit de eerste winkel is die Fluevog opent in Europa. Het bezoeken van een Fluevog winkel is al een uitje op zich. Elke winkel is namelijk uniek en in Amsterdam wordt een bewegende stellage gebouwd waarin de schoenen gepresenteerd worden. De winkel en de schoenen zijn eind maart 2018 te bewonderen in het centrum van Amsterdam.
Niet alleen de winkel is uniek maar ook de schoenen zijn bewonderenswaardig. ‘’There are two kinds of people: those who shy away from attention, and those who wear Fluevogs.’’ aldus John. De schoenen worden opeen traditionele manier gemaakt in kleine oplages. Bovendien gebruikt Fluevog eco-vriendelijk leer en lijmop waterbasis om het milieu zo min mogelijk te belasten. Zijn motto: good soles leave small sprints (no matter what your shoe size). Alle schoenen zijn volledig te herstellen, mocht er iets stuk gaan.
Press Room Women
Press Room Men

 

Download images on the pressroom

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *