Go Back

Voor het eerst lanceert Farrow & Ball een gloednieuw palet van 16 kleuren in samenwerking met het wereldbekende Natural History Museum, geïnspireerd door de ware kleuren van de natuur.

Farrow & Ball en het Natural History Museum lanceren samen een nieuwe verfcollectie

– Embargo tot 19 september 2019 –

Voor het eerst lanceert Farrow & Ball een gloednieuw palet van 16 kleuren in samenwerking met het wereldbekende Natural History Museum, geïnspireerd door de ware kleuren van de natuur.

Het nieuwe Colour by Nature palet van 16 kleuren bevat levendige en juweelachtige oranje- en rood kleuren, natuurlijke en weelderige groen- en blauw kleuren en een verscheidenheid aan zachte neutrale tinten. De collectie wordt gelanceerd op 19 september als een aanvulling op de 132 kleuren van Farrow & Ball’s kleurkaart.

De samenwerking maakt gebruik van de middelen en deskundigheid van het Natural History Museum, dat in zijn zeldzame bibliotheekcollectie Werner‘s Nomenclature of Colours heeft staan. Een kleurengids die werd gebruikt door Charles Darwin tijdens zijn baanbrekende reis op The HMS Beagle en die als inspiratiebron dient voor deze collectie. Dit baanbrekende boek werd voor het eerst uitgebracht in 1814 en werd een onmisbaar hulpmiddel voor zowel wetenschappers als artiesten. Iedere kleur die in Werner‘s boek wordt beschreven wekt een beeld op, geïnspireerd door de natuurlijke wereld. Colour by Nature is een viering van niet alleen kleur, maar ook van het respect voor en de nieuwsgierigheid naar de natuur.

De verfkleuren zijn van een milieuvriendelijke waterbasis die beter is voor onze omgeving en die veilig gebruikt kan worden in alle kamers van het huis, zoals de kinderkamers.

Iedere kleur is verkrijgbaar in vijf verschillende interieur finishes die op deskundige wijze vervaardigd zijn om te zorgen voor een uitzonderlijke levendigheid, duurzaamheid en dekking.

Charlotte Cosby, head of creative van Farrow & Ball: “This is the first time we have created a new palette as an extension to our carefully curated colour card, so it’s a very exciting time for us.
“With the expertise of the Natural History Museum we hope to inspire homes across the globe and what better way to do that with the eco-friendly colours inspired by nature – and we want to encourage people to discover their own colours by getting out into nature and sharing their findings with us!”

Maxine Lister, head of licensing, Natural History Museum: “Aside from the fantastic quality of the Farrow & Ball brand, we are very excited to be working alongside a company that is so committed to minimizing their environmental impact. The collaboration has been a delight to bring to life and has proved to be such a great opportunity to not only highlight an important historical artefact but also to encourage families to bring the true beauty of nature into their homes.”

Colour by Nature in the Pressroom

Opmerking voor de redacteur:

Farrow & Ball moedigt lezers aan om de natuur in te gaan en uw eigen kleuren in de natuur te ontdekken, om deze te delen met Farrow & Ball: @farrowandball.

Het verf en behangmerk is toegewijd aan het creëren van rijke gepigmenteerde verf en handgemaakte behang met alleen de beste ingrediënten.

Subtiele neutrale tot donkere inktzwarte blauwtinten, elke verflaag is gemaakt met een mix van maximaal vijf pigmenten voor een buitengewone kleurdiepte. De verf reageert, typerend voor de kleur, op alle soorten licht. Waarbij de variërende ondertonen bij elke tint zachtjes transformeren in licht en schaduw om zo elk huis tot leven te brengen.Van de kenmerkende kalkachtige matte finish van Estate Emulsion tot de duurzaamheid van de wasbare Modern Emulsion, dit onderscheidende palet is verkrijgbaar in een volledig assortiment van hoogwaardige interieur- en exterieur finishes.

Nog steeds geworteld in Dorset, Engeland, het thuisfront sinds 1946. Hier combineren deskundige vakmensen traditionele methoden met hedendaagse technologie om hun gebied te pionieren. Elke rol behang is vervaardigd met Farrow & Ball verf voor een voortreffelijke tastbare finish en een onopvallende connectie tussen verf en papier. Ons rijkelijk gepigmenteerde verf en handgemaakt behang zijn gemaakt om harmonie te creëren in ieder deel van uw wereld.Van onze op waterbasis producten tot onze verantwoorde werkwijzen, de milieuvriendelijke samenstellingen en de recyclebare materialen, we doen er alles aan om onze impact op de aarde te verminderen zonder consessies te doen aan de kwaliteit.

Samen transformeert Farrow & Ball moderne en traditionele huizen, zowel klein als groot, van binnen en buiten, over de hele wereld.

 

Download images on the pressroom

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *