Go Back

Farrow & Ball en The Rug Company komen met nieuwe kleuren!

Farrow & Ball en The Rug Company komen met nieuwe kleuren!

Farrow & Ball heeft in samenwerking met the Rug Company  drie nieuwe kleuren toegevoegd aan de ‘Complementary Colour Collection’.

Voortbouwend op de kleurenkennis van Farrow & Ball en het uitstekende vakmanschap van The Rug Company, zijn de nieuwe kleuren zo ontworpen om perfect aan te sluiten bij de nieuwe verfkleuren van Farrow & Ball, die gelanceerd zijn in het najaar van 2018.

Deze handgeknoopte tapijten zijn verkrijgbaar in drie verschillende texturen – gewone wol, luspool en wol met een zijden rand. De tapijten zijn vakkundig vervaardigd door het expertteam van The Rug Company in Nepal, waarbij alleen de beste kwaliteit van handgesponnen garens van Tibetaanse wol en zijde worden gebruikt.

Charlotte Cosby, creatief directeur van Farrow & Ball zegt: “Leighton Teal, Portobello Pink en Bay Blue zijn updates die welkom zijn voor het palet van de ‘Complementary Colour Collection’. Deze rijke, weelderige tinten werken perfect samen met de huidige voorkeuren in kleur wanneer ze gecombineerd worden met de nieuwste aanvullingen van de Farrow & Ball kleurenkaart.

Bay Blue dankt zijn naam aan de inky tinten van de San Francisco Bay, dat gezien is in de schemering tijdens een bezoek aan de showroom van The Rug Company in de stad. Het is een fris en revitaliserend diep indigoblauw, dat doet denken aan de zee en de lucht. Bay Blue creëert een elegante maar toch eendown to earth ruimte.

Leighton Teal is een rijke jeneverbeskleur die een uitnodigende diepte toevoegt aan zowel moderne als traditionele interieurs. Dit tapijt is geïnspireerd op de groenblauwe kleur van de 16e eeuwse tegels afkomstig uit het Midden-Oosten, die het Leighton House in Holland Park rijkelijk versieren.

Portobello Pink is gemaakt van een delicaat, rose blush roze geïnspireerd op een vintage fluwelen lint, dat ontdekt is in de beroemde Notting Hill markt. Dit romantische, schemerige roze voegt een vleugje vrouwelijkheid, verfijning en elegantie toe aan elk interieur.

Creatief directeur Milly Wright van The Rug Company zegt:
“Deze nieuwe toevoegingen zijn  zorgvuldig gekozen middentonen, zodat afhankelijk van wat je ermee combineert de kleur omhoog of omlaag kan worden gedraaid. Ze zijn ongelooflijk veelzijdig en reageren heel goed op het gedurfdere kleurgebruik dat we de laatste tijd in interieurs zien. Als je op zoek bent naar een aanvullend model, koppel ik Portobello Pink graag met een basis van School House White, een deel in Sulking Room Pink en een accentlijn van Paean Black. Voor een sterker en impactvoller effect, combineer ik graag de verfkleuren Bay Blue met blokken van Jitney, Rangwali en Bancha.”
Ontdek de kleuren op de website

Explore the colours in the pressroom

 

Download images on the pressroom

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *