Go Back

UNBESCHREIBLICH WEIBLICH
CREATING A TIMELESS COLLECTION BASED ON CLASSICS

Clean, functioneel, tijdloos, duurzaam en androgyn is de kern van het label EVA D….. van ontwerpster Eva Dekker. In de collecties voor vrouwen en mannen vindt Eva functionaliteit en draagbaarheid belangrijk. Liever een goed design wat langer meegaat en van goede kwaliteit is, dan trendgevoelige kleding. Vakmanschap en de relaxte fit staan dan ook hoog in het vaandel.

“Unbeschreiblich Weiblich” is de classic collectie van EVA D….. en “continue” verkrijgbaar. Dit wil zeggen een collectie van basispatronen waar van tijd tot tijd nieuwe ontwerpen aan toegevoegd worden en die elk seizoen terugkomen, al dan niet in een andere kleur of materiaal. Deze designs sluiten meer aan op de modeseizoenen en zijn goed te combineren met andere kledingstukken. Ook weer vanuit een duurzaam oogpunt.

Bij het productieproces werkt Eva samen met bedrijven die ook voor een eerlijk loon streven. De stukken worden nu geproduceerd in Polen, waar zij zelf ook regelmatig te vinden is om het productieproces te bewaken.

Uitgangspunt van haar werk is het nummer van zangeres Nina Hagen, Unbeschreiblich Weiblich. Een lofsong voor de vrouw die vrij is van archetypen. “Kleding hoeft niet strak te zitten om je er vrouwelijk in te voelen”. De kledingstukken zijn dus androgyn en hierdoor ook draagbaar voor mannen. Gelijkheid staat centraal in de EVA D….. collectie.

Naast de kledingstukken zijn accessoires niet weg te denken. De accessoire lijn bestaat uit minimalistische leren tassen die geïnspireerd zijn op de klassieke wegwerp plastic boodschappentas. Een item dat omgetoverd is tot een mooi en lang meegaand modeproduct. Gemaakt van zorgvuldig geselecteerde materialen met een strak design en functionele details.

EVA D….. is in Nederland via vier verkooppunten te verkrijgen o.a. in Utrecht en Amsterdam en via www.evadekker.nl.

Samples nodig voor producties? Mail showroom@pressonly.nl of kom langs in de showroom aan de Prinsengracht 715, Amsterdam.

Download images on the pressroom

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *