Go Back

Wie is Ellen Davidzon?

Amsterdamse Ellen Davidzon schildert al zestien jaar de werkelijkheid zoals ze deze graag ziet. 

Boundaries

Sinds 5 jaar zijn de onderwerpen in haar werk meer psychologisch van aard, in haar collectie Boundaries. Met deze serie richt Davidzon zich op haar innerlijke wereld. Hoe ga je om met verdrietige, of juist mooie issues? De doeken spreken tegenstellingen uit, het nuchtere tegenover het (te) emotionele reageren en voelen. Het doek wordt dan ook op de rauwe achterkant beschilderd, om het kwetsbare innerlijk te benadrukken. Davidzon: “Mijn boundaries serie gaat over thema’s in het leven die we allemaal meemaken. Ik schilder de emotie die het bij me oproept. Het zou mooi zijn als ik daarmee de verbinding maak met mensen die wellicht hetzelfde voelen. Ik hoop dat mijn kunst mensen intrigeert en herkenbare emoties oproept. De energie die wordt doorgegeven als de kunst eenmaal bij iemand thuis hangt geeft mij enorme voldoening.”

Strand & Stad

Ellen is inmiddels een goedverkopende kunstenares. Zij begon met het schilderen van taferelen waar ze zelf vrolijk van werd. Kunst om weg bij te dromen en herinneringen op te halen aan mooie tijden op het strand of in de stad.

Zoals een zonnige ochtend op de Amsterdamse grachten waar het licht de hoofdrol speelt. Mensen voorbij fietsend in een rustig straatbeeld. Of een dag op het strand met familie. Haar strandtaferelen zijn geïnspireerd op de Nederlandse stranden, zoals de puurheid van de Wadden of het meer mondaine Zeeland.

 

Davidzon: “Met mijn Amsterdam- en strandwerk wil ik graag de mensen een positief gevoel meegeven. Een kijkje naar vervlogen tijden en hen de sfeer laten herbeleven.”

Meer weten over Ellen Davidzon?

Kom langs tijdens de expositie of neem een kijkje op haar website:

WWW.ELLENDAVIDZON.NL

Aanmelden voor de openingsavond op 15 juni kan via info@ellendavidzon.nl

Voor beeldmateriaal, klik HIER.

 

 

Download images on the pressroom

 

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *