Go Back

Wie dit jaar de beste atleten van over de wereld wil zien strijden, moet van 31 mei t/m 2 juni zeker naar de CrossFit Lowlands Throwdown komen.

CrossFit Lowlands Throwdown
De 10e editie gaat Next Level
Wie dit jaar de beste atleten van over de wereld wil zien strijden, moet van 31 mei t/m 2 juni zeker naar de CrossFit Lowlands Throwdown komen. De 10e editie van dit evenement gaat voor het eerst internationaal als onderdeel van de CrossFit Games kwalificaties. Het belooft een indrukwekkende survival-of-the-fittest te worden, en dat in ons eigen land!

De CrossFit Games is hét WK op het gebied van CrossFit en vindt aankomende augustus plaats in Madison Wisconsin. Door middel van de CrossFit Open (de voorrondes) kunnen atleten zich kwalificeren en elke CrossFitter kan hieraan mee doen, van recreant tot de fanatieke atleet. Honderdduizend atleten strijden vijf weken lang waarbij elke week een nieuwe workout gedaan moet worden. Per land gaan alleen de beste man en vrouw door naar de CrossFit Games. Reebok ambassadrice Leonie Henrich wist als fitste Nederlandse vrouw haar plek te veroveren.

Next level
Voorheen konden atleten zich alleen kwalificeren via de CrossFit Open maar dit jaar zijn er extra plekken te bemachtigen. Wereldwijd worden 15 sanctioned events georganiseerd, waar de CrossFit Lowlands Throwdown er één van is. Deze driedaagse on-site competitie, gehouden van 31 mei tot en met 2 juni in Apeldoorn, belooft een strijd der titanen te worden. Atleten in vijf categorieën (Elite, Masters 35-39, Masters 40+, Teenagers 16-17 en Teams) zullen next level gaan om alsnog een felbegeerd plekje te scoren voor de CrossFit Games. Het Nederlandse Vondelgym Team heeft zich al weten te kwalificeren middels het sanctioned event in Kaapstad en we zien hen dan ook schitteren tijdens de Games in Madison Wisconsin.

Ook jij kan CrossFitten
De laatste jaren is CrossFit enorm aan populariteit gegroeid. De filosofie achter CrossFit is een veelzijdige fysieke ontwikkeling die je niet krijgt tijdens het beoefenen van één specifiek sportonderdeel. Atletiek, gewichtheffen en gymnastiek worden gecombineerd in een trainingsessie. Ook draait de sport om progressief trainen (beter worden dan de keer ervoor). Je kan jouw tijden, gewichten en herhalingen met voorgaande trainingen of mede CrossFitters vergelijken. Zo ontstaat er een competitief element wat erg motiverend werkt.

Reebok als sponsor
Altijd next level gaan, dat is waar Reebok voor staat. Niet voor niets zijn zij dan ook al negen jaar lang hoofdsponsor van de CrossFit Lowlands Throwdown. Beide partijen onderstrepen het belang van buiten je comfortzone treden. Om die reden heeft Reebok dan ook een hele reeks aan sportgear ontwikkeld speciaal voor deze sport. Zoals de Nano 8.0 met CrossFit specifieke eigenschappen. Door producten te ontwikkelen met support van de CrossFit atleten, kunnen zij zich zonder zorgen op hun Workout Of the Day focussen.

Deze 10e editie van de CrossFit Lowlands Throwdown wil je zeker niet missen! Zien we je 31 mei t/m 2 juni bij Omnisport in Apeldoorn? Voor meer info, check www.crossfitlowlandsthrowdown.nl.

Download images on the pressroom

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *