Go Back

“Basta Sia Buono” is een oud Toscaans gezegde. Het betekent: “Als het maar lekker is!”. En lekker zijn ze zeker, deze ambachtelijke vegan koekjes.

Lancering:  BASTA SIA BUONO

Persbericht 24 september 2019
“Basta Sia Buono” is een oud Toscaans gezegde. Het betekent: “Als het maar lekker is!”. En lekker zijn ze zeker, deze ambachtelijke vegan koekjes.

Vanaf heden zijn in Nederland namelijk de nieuwste koeken van Basta Sia Buono te bestellen. Basta Sia Buono vertelt een totaalconcept, van de geïllustreerde bio-degradable packaging tot de ingrediënten en de manier van bakken toe. Uiteindelijk draait het slechts om één ding: Heerlijke Koekjes!

De smaak is onbetwistbaar ambachtelijk Italiaans. Het leuke aan deze lekkernijen is het feit dat ze vegan, organisch én lactosevrij zijn. Met de ‘slow baking’ methode en het vermijden van conserveringsmiddelen belooft Basta Sia Buono heerlijke vegan koekjes in een vet leuke verpakking. De koekjes worden, nadat ze ambachtelijk gebakken zijn, meteen verzonden voor optimale vershei

 

Het Verhaal

Het verhaal begint in 2017. Veronique en Gabriele bezoeken meesterpatissier én oude vriend Fabrizio Benassi in zijn “Pasticceria Gambalunga”, waar hij al meer dan 35 jaar het oude ambacht van het banketbakken met succes beoefent. Als ze daar zijn nieuwste creatie, handgemaakte vegan koekjes proeven, zijn ze het er snel over eens. Dit is zó lekker! Dit moeten meer mensen kunnen proeven!

 “Koekje van de Toekomst”

Zonder afbreuk te doen aan smaak, brengt Basta Sia Buono iets nieuws op de koekjesmarkt. Lokale Italiaanse traditie, gemaakt van de beste ingrediënten voor mens en milieu!
 
De grappige tekeningen op de verpakking zijn gemaakt in samenwerking met Lies van Damme en Kathy Meylemans. Een echte eye-catcher op de salontafel.

Looks great, tastes Better!
De Cecino is gemaakt van met de hand gemalen bio kikkererwten en amandelen en verrijkt met chiazaad. De koekjes worden op lage temperatuur gebakken en vervolgens in fair-trade, Peruviaanse chocolade gedoopt. De Cecino is er ook in een gember en limoenvariant, en is geschikt voor personen die lijden aan glutenintolerantie.

Geniet van zijn karaktervolle en krokante textuur met een lekkere whisky of laat je volledig gaan in een lekker foodpairing experiment bij het combineren van een Cecino met porridge.

Prachtig vormgegeven boxing en een personal note!
Rusettes zijn koekjes met een bloemige, verfrissende citroensmaak, ook gekend als Canestrelli. Traditioneel worden Rusettes gegeten bij huwelijken in Genoa. De originele variant wordt onder andere omgetoverd in een vegan koekje door middel van  kikkererwtenmeel.
Occhio D’Amore

Fijne vegan zandkoek hartjes, gevuld met Italiaanse rode vruchtencompote. Ook te bestellen met in een abrikozencompote versie. De Occhi’s worden gebakken op lage temperaturen, nadat het deeg minstens 24 uur heeft gerust. Het resultaat is een fijn zandkoekje met 10 % minder suiker dan vergelijkbare recepten.

De vegan Speculatius wordt langzaam gebakken en licht geparfumeerd met een geheime mix van kruiden. Niet te onderscheiden van de superpopulaire speculaas en zeker een aanrader voor Sinterklaas!
Befanino: Met Driekoningen zijn alle Italiaanse kinderen verzot op dit koekje.

Elke Befanino wordt langzaam gebakken om minder suiker te gebruiken en het wordt licht geparfumeerd met anijszaad en gesneden in vrolijke vormen.

Nog even alle koekjes én voordelen op een rijtje…

– Vegan & Biologisch
– Waste- Free (zonder verpakking) of 100% Bio-degradable verpakking
– Vers gebakken, zodra ze uit de oven komen worden ze verstuurd
– Tot zes maanden houdbaar door geheime kruidenmix
– Geen conserveringsmiddelen
– Verantwoorde ingrediënten, dus géén gehydrogeneerde /transvetten, palmolie of gebleekte bloem
– Slowbaked: Een proces waarbij minder schadelijke stoffen en suiker ontstaan
– Glutenvrije varianten beschikbaar

Maar bovenal, vegan & verantwoord ZONDER afbreuk te doen aan die heerlijke Italiaanse smaak.

Over smaak valt niet te twisten, dus we dagen je uit om zelf de smaaktest aan te gaan.
Kun jij vegan en verantwoord onderscheiden van ‘standaard’ koekjes?

NO COMPROMISE ON TASTE…

BASTA SIA BUONO  considers food-making a social act against taste homologation. An opportunity to convey an ethical message through innovative recipes, handcrafting and storytelling.

ARTISANAL VEGAN COOKIES

WWW.BASTASIABUONO.BE

Press Images may be downloaded here
Twitter
Facebook
Website

 

Download images on the pressroom

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *