Go Back

 

O’Neill verwelkomt badass Imogen Caldwell in het global surf team

Het Californische surf, wintersport en lifestyle merk O’Neill voegt Imogen Caldwell toe aan hun wereldwijde surfteam. Met slechts 22 jaar, surft Imogen al de meest angstaanjagende reef break in West-Australië en wordt daardoor een van de meest ambitieuze, vrouwelijke surfer genoemd. De adembenemend mooie adrenaline junkie, die zonder problemen monster golven surft, is momenteel een van de meest iconische, vrouwelijke freesurfers van Australië.

Imogen groeide op in Quobba Station, de plek met de beste golven van de Australische westkust. Al op jonge leeftijd begon ze met surfen, samen met haar vader en drie oudere broers. Het surfen heeft ze geleerd op ‘’The Bluff’’, een steile, snelle en sterke lefthander, waar Imogen al snel liet zien dat ze talent heeft. Met haar onbevreesde persoonlijkheid en vastberadenheid heeft ze de meest zware barrels gesurft die de Australische kustlijn te bieden heeft.

”We zijn heel erg enthousiast om Imogen toe te voegen aan Team O’Neill. Ze is de perfecte belichaming van de O’Neill vrouw, met een gedurfde en avontuurlijke attitude maar op een sierlijke en vrouwelijke manier. Haar dagelijks leven staat in het teken van avontuur, big wave surfen, duiken, kamperen, vissen en offroad motor rijden. We kijken ernaar uit om met haar te mogen samenwerken om vrouwen wereldwijd te inspireren en te empoweren.” aldus Brigitte Patty, Global Marketing Director van O’Neill.

Imogen is geboren aan de oostkust van Australië, voordat haar ouders hun family business verkochten en een caravan aanschaften om naar de andere kant van het land te reizen. Na een paar maanden, arriveerde de familie bij Red Bluff in Quobba Station in het westen van Australië. Met geen andere bestemming in gedachten, werd de ruige camping spot hun nieuwe thuis.

Helder blauw water en lege line-ups, versierden de rode en woeste woestijnvlakte waar Imogen opgroeide. Met 130 kilometer tussen deze plek en het dichtstbijzijnde plaatsje, was Red Bluff erg afgelegen. Imogen bracht al haar tijd door in de zee, en wanneer er geen golven waren, was ze aan het duiken of vissen.

Imogen vertelt: ‘’Ik ben geworden tot wie ik nu ben door de jeugd die mijn ouders mij en mijn broers hebben gegeven. Iedere dag was een avontuur en ik heb het geluk dat ik deze plek nog steeds mijn thuis kan noemen, aangezien mijn ouders de camping nog steeds hebben bij The Bluff. Ik ben super enthousiast dat ik ben aangesloten bij zo’n coole groep mensen. Ik voel me zeer vereerd om het merk O’Neill te representeren en ik kan niet wachten op de komende avonturen.’’

Imogen Caldwell voegt zich bij grote namen zoals Jordy Smith, Russell Bierke en Soli Baily als lid van O’Neills wereldwijde surf team.

Download images on the pressroom

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *